Overlander

Ik noem me met trots een echte overlander. Het is dé reisstijl waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Overlanding is het op een zelfvoorzienende manier reizen over land, veelal naar verre bestemmingen, waarbij de avontuurlijke reis het hoofddoel is. Vaak, maar niet altijd, wordt bij overlanding gebruik gemaakt van auto's en motoren. In de meeste gevallen wordt gekozen om uitdagende routes door afwisselende landschappen te rijden. Hierbij worden moed en vindingrijkheid op de proef gesteld en is de betrouwbaarheid van het voertuig essentieel. Tijdens een overland reis is kamperen de primaire vorm van overnachting, waarbij het ontmoeten van andere kampeerders en de lokale bevolking vaak erg hoog op de wensenlijst staan.

Voor mij geeft reizen het ultieme gevoel van vrijheid. Ik sta 's ochtends te popelen om nieuwe natuurgebieden te ontdekken, mensen te ontmoeten en leuke dorpjes te bezoeken. Een vakantie staat voor mij gelijk aan het actief er op uit trekken. Snel de bergschoenen aan, de camera mee en op naar nieuwe avonturen.

Tobias van Krieken overlander

Rafiki on Tour

In 2015 kocht ik mijn Land Rover Defender 110, de auto die het basecamp voor toekomstige reizen zou worden. Na een aantal jaar van kleinere vakanties heb ik in 2017 Rafiki on Tour opgericht. In datzelfde jaar heb ik met de Defender in 8,5 maand 26 landen van Europa bezocht. Sinds het begin van die trip deel ik al mijn verhalen online om anderen te inspireren er vaker en verder op uit te trekken.

In de zomer van 2020 ben ik vertrokken om het mooie van Scandinavië, Spanje en Portugal te ontdekken. Een aparte tijd om te reizen, maar zeker de moeite (en het ongemak) waard. De maatregelen waren niet altijd mals en leuke dorpjes waren uitgestorven, maar de natuurgebieden waren op veel plekken stukken rustiger en de toeristische trekpleisters hadden we voor ons zelf! 

Je kunt de avonturen met Rafiki on Tour volgen op Facebook, Instagram en het web.