20. december 2017
We pikken de reis weer op waar we jullie de vorige keer achter lieten; op de grens tussen Montenegro en Albanië. En zoals de meeste grenscontroles was ook deze een klein beetje spannend, terwijl we niets bij hadden wat verboden was. Zal wel komen door het onbekende. Gelukkig viel het alles mee en waren we relatief snel door de controle. Niet wetende wat we konden verwachten, reden we dit voor veel Westerse toeristen onbekende land binnen. Blanco en gespannen, maar nieuwsgierig.
09. december 2017
‘Tsja, waar halen we dat nu?’ of ‘Dit gaat hem niet worden, we zoeken hier al twee maanden naar’. Het buitenland is Nederland niet en dat is precies waarom we op reis gingen. En eenmaal over de grens veranderde er een hoop: de producten in supermarkten, de regels op de weg, de toegang tot faciliteiten, de organisatie van zaken en niet te vergeten de mensen
06. december 2017
Met een berg aan tips van mensen die we in Bosnië hadden ontmoet, waren we er van overtuigd dat Montenegro niets anders kon dan ons nog blijer maken. Maar hoe graag we ook meteen Montenegro in wilden, doken we eerst weer even Kroatië in. Om precies te zijn: Dubrovnik; de stad die onze ogen alle kanten op liet schieten.
27. oktober 2017
Waar we jullie de vorige keer achter lieten in de bergen van Kroatië, gaan we nu de grens met Bosnië over om de verborgen schatten van dit land te ontdekken. Het land is immers nog relatief onbekend bij de Westerse toerist en wordt vooral geassocieerd met oorlog. We zullen zien wat we op ons pad krijgen!
15. september 2017
Waar we Slovenië met spierpijn in de mondhoeken en benen verlieten, ontving Kroatië ons met een nog grotere verscheidenheid aan natuurschoon. Van de beroemde Plitvice meren en uitgestrekte weides tot aan haar felblauwe zeeën en pure wildernissen. Maar ook met haar Romeinse triomfen en nauwe steegjes in eeuwenoude steden; kortom heel veel meer hoogtepunten. Oftewel, heel veel meer spierpijn… Heerlijk!
04. juli 2017
Slovenië is hét land wanneer je op zoek bent naar de 'wilde' omgeving! Het is het land met mooie meren en groene bergen. Bovendien leven hier nog wolven en beren! En niet te vergeten.. de mensen zijn ook super aardig!
26. juni 2017
Italië lijkt inmiddels ons tweede huis, we zijn zo lang in Italië geweest dat het echt vertrouwd is aan gaan voelen. Toch hebben we het 'echte' Italië al achter ons gelaten. Vanuit het warme zuiden zijn we naar de Dolomieten gereden. Dit ruwe landschap met naaldbomen verovert de harten van velen. Dit deel van de Alpen is zeer geliefd onder natuurliefhebbers, je vindt er dan ook veel wandelpaden en andere voorzieningen voor outdoor activiteiten.
10. juni 2017
Waar we de vorige keer onszelf door het verkeer van Rome, Napels en Pompeï vloekten en een heuse ‘Napels’-rijstijl ontwikkelden, waren we nu stiekem meer dan blij dat we een rechtsomkeert konden maken naar boven. Via de Amalfi kust en Matera terug naar het Noorden. Maar niet voordat we alle pracht van het onbekende en onderschatte Zuiden en Midden van Italië hadden gezien!
01. juni 2017
'Voor alles is een eerste keer', dat is zeker. En omdat het voorin regelmatig over onze 'eerste keren' gaat, willen wij die ook jullie niet onthouden. Dit zijn tot nu toe onze leukste 22 eerste keren!
29. april 2017
Tijd voor een nieuwe blog! Inmiddels zijn we al meer dan één maand op pad, en het bevalt super goed! Deze blog zal gaan over ons avontuur naar het zonnige zuiden van Italië

Meer weergeven