Blog 4 - Europa roadtrip - 18 dagen lang avontuur

We zijn inmiddels 18 dagen op pad, en het is alweer 12 dagen geleden dat de vorige blog online kwam. We hebben weer heel veel meegemaakt. Van de zonnige Elzas in Frankrijk, zijn we naar de wat regenachtige en koude Alpen in Zwitserland gegaan, om daarna door te rijden naar Noord-Italië waar we nu zitten.

In onze laatste blog konden jullie lezen dat we Straatsburg gingen bezoeken. Hier hebben we een hele middag rond geslenterd en zijn we de leuke straatjes, restaurantjes en winkeltjes ingedoken.

Vanuit Straatsburg zijn we zuidelijk door de Elzas, via de wijnroute, naar het zuiden gereden. Onderweg zagen we hier een kasteel, wat ons doel voor het begin van de middag werd. Echter bleek het kasteel na heel veel smalle weggetjes niet per auto te bereiken. We zijn toen in enkele uren (zonder voorbereiding; eten en drinken.. tja) naar boven gelopen, om daar geen kasteel, maar wel een heel mooi uitzicht aan te treffen! We eindigden de dag heerlijk bij een wijnboer op een veld, met uitzicht op de wijngaarden!

Omdat we al zo dichtbij Zwitserland in de buurt zaten, besloten we om meteen naar de Alpen te rijden. Tobias had met een vriendin uit Costa Rica (stage) contact opgenomen, en we hebben haar in Stans (Zwitserland) opgezocht. Eén van de vrienden van Nadja heeft een hostel (AirBnb: Berghaus Klondike) waar we mochten overnachten. Eerst met het idee om in de auto te slapen, maar daarna bleek dat we zelfs in het hostel mochten slapen, heerlijk! In de avond hebben we daar met haar vrienden gefondued, en kregen we meer dan genoeg van het heerlijke zelf gebrouwen bier. 

De volgende dag wilden we graag de omgeving verkennen en zijn daar een bergvallei ingewandeld om via allerlei rotsen de rivier te kunnen volgen. Een heel avontuur, dat was het zeker!

Na de avontuurlijke wandeling zijn we verder gereden en hebben overnacht bij een boer op het weiland, een stukje ten noorden van Luzern. De dag erna hebben we Luzern dan ook bezocht, om daarna via Interlaken richting de Jungfrau berg te rijden. 

Omdat we nu bij de Jungfrau in de buurt waren, wilden we deze ook bezoeken. Dit bleek echter nogal duur te zijn (liep in de honderden euro’s), waardoor we besloten een kabelbaan te nemen en daarna zelf een stuk te wandelen. Uiteindelijk zijn we zó hoog de berg op geklommen dat we midden in de sneeuw zaten! Wat een verschil met een paar dagen eerder!

De volgende stop was de Matterhorn berg. Echter kwamen we onderweg nog de Aareschlucht tegen, die we zeker wilden bezoeken. De Aareschlucht is een hele vette vallei met houten plateaus waarbij je boven de rivier loopt. Nadat we hier wat uren hadden besteedt en richting het zuiden wilden rijden bleek dat bijna alle bergpassen nog dicht waren.. helaas. Er ligt nog teveel sneeuw. Dit had als positieve kant dat we met de auto op een autotrein konden, hoe vet! We zijn uiteindelijk in Täsch, vlakbij Zermatt, het dorpje naar de Matterhorn berg toe, aangekomen. Hier hebben we overnacht op een gesloten camping, het koste ons hierdoor lekker niks.

We hadden het plan om de Matterhorn te bezoeken, ook dit bleek echter te duur, en bovendien was de route er naartoe nog onbegaanbaar door de winterse omstandigheden. We zijn hier zelf een berg op gewandeld, en hebben hier nog een aantal Gemsen gespot! Super vet en een heel avontuur om die berg op te beklimmen. Aan het eind van de middag hebben we toen alsnog besloten naar Italië te rijden. Ook op deze route bleken de bergpassen nog gesloten, en hebben we de autotrein naar Italië genomen.

Nadat we in Italië waren aangekomen, hebben we eerst overnacht bij een paardenstal, om daarna door te rijden naar Lago Maggiore. Die dag hebben we niet al te veel gedaan, en ook de volgende dag hebben we het rustig gehouden. We moesten even bijkomen van het ‘overleven’ in Zwitserland, en al onze natte en stinkende kleding moest hoognodig worden uitgewassen. Aan het eind van de middag hebben we nog wel gemountainbiket op een berg! Dit gaf ons een heel vet uitzicht over het meer met daarin een aantal eilanden.

En als we het toch over die eilanden hebben, deze hebben we de dag erna per boot bezocht! We zijn vanuit Baveno, via Isola Madre, naar Pallanza gegaan, om daarna via dezelfde dorpjes/eilandjes door te gaan naar Isola Superiore dei Pescatori, Isola Bella en Stresa. Een heerlijk dagje in de zon, op bootjes, in mooie dorpjes en stadjes. Kortom, genieten! Vanuit hier rijden we verder door naar Cinque Terra.

Een heel verhaal, maar hopelijk kunnen jullie zo een beetje volgen wat we allemaal doen :)

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Ans (zondag, 23 april 2017 17:27)

  Heerlijk om te lezen wat jullie weer allemaal hebben gezien en meegemaakt. Die vallei met plateaus lijkt me wel magnifiek mooi hoor. Bergen (wel uitkijken he, ;) riviertjes, dieren spotten, mensen leren kennen, zon, sneeuw, kleren wassen enz enz. Ga zo door samen, lekker veel genieten!!!

 • #2

  Gerard (zondag, 23 april 2017 20:49)

  Wat een verhalen? Wat een belevenissen? Wat een vergezichten? Wat een schitterende ervaring! En jullie zijn nog niet zo lang geleden vertrokken. Nog zoveel in het verschiet. Ik blijf lezen en jullie volgen. Kom je straks in Turkije in Side, je weet het jullie zijn van harte welkom in een van onze appartementen. Wij zijn er eind maart / begin april geweest. Echt helemaal niets te merken van enige spanningen. Kim en ik zijn er van 21-05 tot 04-06. Zou leuk zijn als we jullie daar ontmoeten. Laat maar weten. Nog heel veel mooie reiservaringen gewenst.

 • #3

  Tobias (zondag, 30 april 2017 21:22)

  We hebben zeker veel gezien en meegemaakt al! Nog een paar daagjes en we zijn alweer één maand op pad, wat gaat het vlug! Iedere dag weer een nieuw avontuur. En iedere dag plannen maken voor een paar dagen, om ze 's middags alweer weg te kunnen gooien :)

  Ome Gerard,
  Inderdaad eigenlijk pas net op pad, maar al super veel gezien. En.. nog heel lang te gaan! Ben benieuwd wat we nog mee gaan maken. We houden contact over Side, we kunnen nog niet helemaal zeggen wanneer we daar zijn :) Zal nog wel even duren, maar zou inderdaad leuk zijn als we tegelijk met jullie daar zijn. En het zou helemaal super zijn als we zo halverwege onze reis even bij kunnen komen in een van de appartementen! Super!

 • #4

  Fauve (maandag, 15 mei 2017 17:25)

  Jeetje jullie zijn alweer dik een maand weg! Wat vliegt de tijd. Goed dat jullie ook even een paar dagen rust hebben gepakt tussendoor. Dat zal nodig zijn geweest haha, reizen is best vermoeiend... Geniet ervan! Groetjes