Blog 3 - Europa roadtrip - week 1 is voorbij gevlogen

Week 1 zit er op en wat een week was het! Vanuit Voorthuizen zijn we naar een dorpje bij Kleve in Duitsland gereden. Sven heeft hier ooit gewerkt op een paardenstal met topsport paarden, dit was dus de ideale gelegenheid om daar nog even langs te gaan. Het was een hele oude boerderij, vol karakter. Om de boerderij heen stonden overal paarden en her en der zag je kippen lopen. We hebben Rafiki hier aan het weiland geparkeerd en mochten ’s avonds mee eten bij het gezin op de boerderij. Bedankt Olga, Arjan, Tobias en Hidde!

’s Ochtends op dag twee zijn we verder gereden, ditmaal richting het zuiden. In de middag hebben we een bezoek gebracht aan Monschau (Duitsland) en zijn daarna doorgereden naar een camping in de Eifel. Hier stonden we lekker aan het water, en hebben nog wat gewandeld. En... een zoektocht gehouden naar de lokale bevers, deze hebben we helaas niet gezien.

De dag daarna hebben we besloten door te rijden naar Luxemburg. Via België kwamen we hier redelijk snel aan en zijn leuk ontvangen door een Nederlandse campingeigenaar ergens in het noorden van Luxemburg. De camping zou pas een dag later open gaan, maar wij konden er al terecht. Heerlijk aan een beekje, lekker in de zon!

Nu we het toch over het weer hebben, ja we hebben wat zon gehad. Maar de eerste dagen waren vooral grijs, en zeker ’s nachts zijn alle nachten nog ijskoud geweest! We zijn te bed gegaan met sokken, lange broek, thermoshirt en vest! En dat in een slaapzak met daar overheen fleecedekens! Gelukkig zijn de temperaturen rond het vriespunt voorbij en is het nu ’s nachts wat warmer, lekker!

Vanuit het noorden van Luxemburg zijn we via Diekirch (met een leuk marktje) doorgereden naar Larochette. We hebben hier op camping Birkelt overnacht, die recht aan het Mullerthaller Trail ligt. Dit was ideaal omdat we hier lekker konden mountainbiken tussen de rotsen, midden in de bossen! We hebben hier heerlijk een paar uur gefietst, zijn verdwaald en zijn via ravijnen met de fiets op de schouder naar beneden geklommen. Leuk avontuur!

Na Larochette zijn we via Luxemburg-Stad naar Saarburg (DE) gereden. Luxemburg-Stad was een mooie stad met wat oude burchten, muren en huisjes. Maar wat was het hier druk, na een leuk rondje te hebben gewandeld zijn we dan ook doorgereden. 's Avonds zijn we lekker in Saarburg aangekomen en hebben hier wat rond gekeken in het dorpje en het kasteel.

Na Saarburg zijn we doorgerdeen naar Straatsburg (FR). Bij Straatsburg blijven we nu twee nachten. We gaan hier het stadje bezoeken en de was doen. Hier kunnen we dus even bijkomen en wat foto’s uitzoeken voor jullie! (Houd de Facebook en Instagram pagina's in de gaten!)

We hebben nog geen snelwegen gereden, en proberen dit zo te houden. We wisselen lekker af tussen doorgaande wegen, boerenweggetjes, en leuke gravel- en zandpaadjes. Zo kunnen we nog wel wat vorderingen maken, maar blijft het lekker uitdagend en genieten! 

 

Wij gaan weer verder met genieten, tot de volgende!

Reactie schrijven

Commentaren: 9
 • #1

  Jacqueline (dinsdag, 11 april 2017 17:53)

  Wat ontzettend leuk om jullie verhaal zo te lezen Tobias en Sven en wat een gave sfeerfoto's erbij!
  Ga zo door ; )

 • #2

  Elly (dinsdag, 11 april 2017 18:39)

  Geweldig, wat een mooie foto's. En dit is nog maar het begin. Enjoyyyyy!

 • #3

  Ans (dinsdag, 11 april 2017 20:27)

  Geweldig leuk om op deze manier te kunnen reizen, dan zie en doe je zoveel meer. En dan krijgen wij mooie foto's te zien, de was hangt er trouwens goed bij haha. Good luck!!!

 • #4

  Fauve (dinsdag, 11 april 2017 22:58)

  Leuk! Wat een prachtige foto's al!! Super leuk om te zien. Veel plezier en ik kijk al uit naar de volgende update �

 • #5

  Susanne Evers (dinsdag, 11 april 2017 23:26)

  Wat een prachtige foto' om te zien en heerlijk te lezen wat jullie hebben gedaan!

 • #6

  toos de kroon (dinsdag, 11 april 2017 23:57)

  wat leuk om op deze manier een stuk mee te reizen met jullie .Geniet er van jullie en hopen voor jullie twee dat het vooral s,nachts toch wel wat warmer word .groetenuit middelbeers

 • #7

  Ard en Linda (woensdag, 12 april 2017 22:49)

  Wauw!! Wat leuk om zo jullie reis te volgen.
  De prachtige foto's maken het helemaal compleet.
  Geniet van alles wat op jullie pad komt, en wij hebben je site ondertussen bij onze favorieten gezet :)
  Heel veel groetjes van ons!

 • #8

  Frans (zaterdag, 15 april 2017 14:33)

  Ziet er hartstikke leuk en avontuurlijk uit.
  Geniet er samen van.

 • #9

  Olga (maandag, 24 april 2017 21:01)

  Het was super leuk om jullie hier een nachtje te hebben!!! Onze Tobias was zo verdrietig dat jullie al weer vertrokken waren toen hij terug kwam uit school... "Mama? Zijn ze er nog?" vroeg hij toen ik hem uit school haalde. hij had graag nog een paar daagjes met jullie doorgebracht ;)
  Komen jullie je reis ook weer bij ons afsluiten?