Blog 1 - Europa roadtrip - voorstelrondje

25.000 km – 30 landen – 6 maanden

 

Een reis vol onbekende wegen, ruige rotsformaties, ijzige gletsjers en pittoreske dorpjes. En dat alles met een Land Rover Defender 110, genaamd Rafiki.

 

Begin april begint een reis naar de hoogtepunten van Europa. Toeristisch of juist niet, verstopt of juist pal in zicht. Met een auto gemaakt om off-road te gaan, precies hoe wij deze trip willen beleven: ‘weg van de gebaande wegen’. 

Een heuze droom

Voor Tobias begon dit idee ergens in het voorjaar van 2016. Tijdens het plannen van de zomervakantie van 2016, kwamen er steeds meer sterretjes met hoogtepunten op de kaart te staan. Uiteindelijk waren dit er zoveel dat het een route begon te vormen. Tobias begon deze routelijnen direct te zien en te dromen. Deze droom moest en zou verwezenlijkt worden, maar het liefst niet alleen. Maar wie was er nu zo gek om mee te gaan op zo’n grote tocht? De interesse was groot, echter vielen veel geïnteresseerden als snel af (verplichtingen thuis).

 

Maar wie voor zijn dromen wil vechten, kan ze waar maken! En na enkele maanden ontmoette Tobias Sven, die inderdaad zó gek was om hier ‘yes, let’s do this’ op te zeggen. Via de website reismaatjes.nl kwam Sven Tobias tegen. Hoewel hij in eerste instantie een reisbuddy zocht voor een ‘back to the basics’ backpackreis naar Australië, klikte hij toch op de oproep van Tobias. En daarmee veranderde Australië in Europa en backpacken in roadtrippen…

 

Na een aantal keer afspreken was de interesse bij ons beiden zo groot, dat we op Eerste Kerstdag 2016 besloten om deze reis samen te gaan maken!

Tobias van Krieken

Hey! Ik ben Tobias, op dit moment 23 jaar oud (bij vertrek 24 jaar). Ik ben afgestudeerd als Toegepast Bioloog aan de HAS Hogeschool te ’s-Hertogenbosch. Na mijn studie viel het vinden van een baan in mijn sector niet mee. Gelukkig kon ik fulltime aan de slag bij een dierenspeciaalzaak, waar ik al enkele jaren werkte. Hier heb ik sinds ik fulltime begon een nieuwe webshop opgestart (uitdagend en interessant project!). Echter bleef het buitenleven mij trekken, en ook mijn reisdrang bleef opspelen. Tijdens de zomer van 2016 heb ik besloten dat dit de ideale tijd en gelegenheid voor mij is om op reis te gaan.

 

Het afgelopen jaar heb ik hard aan de auto gewerkt om deze klaar te maken voor kampeertrips. Nu besloten is om een grotere reis te gaan maken, komen er nog wat dingetjes bij kijken. Voor 25.000 km heb je toch wat meer reserve-onderdelen nodig. Ook zal de auto verder klaar gemaakt worden om in het wild te kunnen kamperen. Dat is immers waar mijn passie ligt, het buitenleven! Het is dus nog even klussen aan de auto, maar dit komt zeker goed!

 

Ik hoop op deze reis vele hoogtepunten van Europa te kunnen zien. Van pittoreske dorpjes, tot ruige natuurgebieden. Ik kijk er naar uit om de mooiste autoroutes van Europa te rijden, en de bergen op te wandelen voor de mooiste uitzichtpunten.

Sven van Raaij

Hi! Ik ben Sven, ook 23 jaar jong en ben afgestudeerd aan de opleiding HBO Communicatie in Ede. Omdat ik als freelancer schrijf voor een dj- en danceplatform en afstudeerde bij een festivalorganisator, wilde ik na mijn studie graag verder in deze wereld als contentproducer. Of in de fiets- en outdoor wereld, nog zoiets wat aan mij trekt. En terwijl mijn zoektocht begon naar die ultieme baan, gleden mijn gedachten ook voortdurend naar iets anders: Reizen. Ik voelde mijzelf dan ook steeds verder in een spagaat zakken; aan de ene kant die ultieme baan, aan de andere kant die drang om rond te trekken. Ik besloot om naar rechts te springen en de knoop door te hakken. “Nu kan het nog,” zeggen mensen dan. Maar stiekem hoop ik dat deze uitdaging niet bij één keer blijft…

 

Want je krijgt mij wel wakker voor een stevige wandeling door een prachtig berggebied, een technische trial met de mountainbike, een stoffig zandpad met de Land Rover of met de vraag ‘had jij er niet al uit moeten zijn?’. Maar bovenal met de woorden: Europa Defender Roadtrip. Want alleen al van die woorden beginnen mijn mondhoeken te krullen….

 

Pfoe, wat kijk ik hier naar uit! 

Volg ons nu op Instagram, Facebook en YouTube!


Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Miranca (woensdag, 25 januari 2017 22:54)

  Veel succes met de voorbereidingen!!!

 • #2

  Caroline wiegmans (dinsdag, 21 maart 2017 18:40)

  Heel veel plezier beide. Geniet van alles onderweg. Lijkt me geweldig wat jullie doen. Fijne reis.

 • #3

  Rafiki on Tour (Tobias) (dinsdag, 21 maart 2017 19:36)

  Dankjewel Miranca en Caroline! We hebben er heel veel zin in! Nog maar 15 dagen en dan gaan we beginnen :-)

 • #4

  Hans Coen & Gien (zaterdag, 22 juli 2017 10:33)

  Hee gasten,

  Ik werp vanuit een zonnig (Er)Lin een laatste blik op Rafiki-life en stel vast: "Dat ziet er goed uit".
  Wellicht tot ziens op een andere plek.

  Geniet!

  Groet,

  Gien & HC